Monday, January 22, 2007

KEREVIZ SALATASI

Malzeme: 1 tane kereviz, 1 havuc, 1 salatalik tursusu, 2 kasik suzme yogurt, 2 kasik mayonez, tuz
Yapilisi:
  • Kereviz ve havucun kabuklarini soyup, incecik dograyin.
  • Salatalik tursusunu kucuk dograyin.
  • Yogurt ve mayonezi ve tuzu ekleyip, karistirin ve tursu dilimleri ile servis yapin.

KIRMIZI LAHANA SALATASI

Malzeme: Bir top kirmizi lahana, 1 cay bardagi siviyag, sirke, tuz, suslemek icin haslanmis misir
Yapilisi:
  • Kirmizi lahanayi incecik kesin, siviyagda lahanalar diri kalana dek pisirin.
  • Tuz ve sirke ilave ederek karistirin ve haslanmis misir ile susleyin.

Saturday, January 13, 2007

ENGINARLI PATATES SALATASI


Malzeme: 3-4 patates, yesil sogan, kirmizi biber, maydanoz, kekik, sumak, tuz, limon, zeytinyagi, enginar
Yapilisi:
  • Patatesler haslanir, kabuklari soyulur ve kucuk dogranir.
  • Soganlar yikanir, incecik dogranir.
  • Ayni sekilde maydanoz ve nane de yikanir, dogranir, salataya eklenir.
  • Pismis enginarlar da eklenir ve tuzu, yagi, limonu, sumagi konulur.

RENKLI SALATA

Malzeme: Kivircik lahana, kirmizi lahana, 1 sari dolmalik biber, 1 kirmizi dolmalik biber, kucuk domatesler, tuz, limon, seker, sumak, zeytinyagi
Yapilisi:
  • Kivircik lahana iyice yikanir, incecik dogranir ve servis tabagini en altina serilir.
  • Uzerine kirmizi lahana ayni sekilde dosenir.
  • Uzerine halka dogranmis biberler serilir.
  • En ustune domatesler konur.
  • Tuz, limon, zeytinyagi, sumak ve yarim tatli kasigi ile sosu hazirlanir ve uzerinde gezdirilir.

BORULCELI SALATA

Malzeme: 1 bag temizlenmis ispanak, 1 kucuk marul, rende kasar peyniri, 1 bardak borulce, dereotu, limon, tuz, zeytinyagi.

Yapilisi:
  • Ispanaklar ve marullar yikanip, iyice suzulur ve dogranir.
  • Diger tum malzeme eklenerek karistirilir.

TORTILLA CIPSLI SALATA

Malzeme: Marul, yesil sogan, dereotu, 1-2 salatalik tursusu, maydanoz, tuz, limon, zeytinyagi, aycekirdegi, tortilla cipsi
Yapilisi:
  • Marullar yikanir, sulari iyice suzulur.
  • Yesil soganlar yikanir, incecik kesilir.
  • Salatalik tursusu, maydanoz ve dereotu incecik kesilir.
  • Butun malzeme iyice karistirilir.
  • Uzerine ayiklanmis aycekirdekleri ve tortilla cipsleri ile servis yapilir.