Friday, April 27, 2007

BORULCELI ENGINAR SALATASI


Malzeme: 1 su bardagi borulce, 2 tane kadar enginar, 2 marul, tuz, limon, zeytinyagi, 2 kasik yesil zeytin tursusu, yarim cay bardagi zeytinyagi.
Yapilisi:


  • Enginarlari kabuklarini soyup, haslayin ve kucuk kucuk dograyin (ben hazir pismis kullandim),

  • Borulceleri haslayin

  • Marullari iyice yikayip suyunu suzun ve ince ince kesin.

  • Derin bir kapda hepsini karistirin, zeyinleri, tuzu, limonu ve zeytinyagini ekleyip, iyice karistirin.

Thursday, April 19, 2007

MEKSIKAN TAKO SALATASI

Malzeme: 2 adet hazir tako (ilk firsatta takolarin hazirlanisini bloguma ekleyecegim), 1 adet tavuk gogsu, iki kasik suzme yogurt (istege bagli), 1 adet marul, mozzarella peynir, salsa veya guakomole sosu
Yapilisi:
  • Tavuk gogsunu kup seklinde dograyin ve iki kasik zeytinyaginda kisik ateste pisirin, gerekirse uzerine 1 bardak sicak su ekleyin.
  • Uzerine tuz, kirmizi biber ekleyin. Iyice pisince atesten alin.
  • Marulu yikayip, incecik dograyin ve suyunu iyice suzun.
  • Diger tarafta salsa sosunu asagida ki gibi hazirlayin.
  • Takonun icine bir kat tavuk, bir kat suzme yogurt (istege bagli), bir kat yesillikler, bir kat salsa sosu koyup, uzerine ince dogranmis mozzarella peyniri ile servis yapin.

Salsa sosu:

malzeme: 1 domates, 1 sogan, 4-5 sap Meksikan maydanozu (cilantro), yarim limon suyu, 1 kasik siviyag, 1 tane aci kirmizibiber (istenirse) veya 1 tatli kasigi kirmizi biber.

Yapilisi:

  • Domatesleri kup seklinde dograyin,
  • soganlari kup seklinde dograyin.
  • Meksikan maydanozunu incecik dograyin. (Meksikan maydanozunun kokusu cok keskindir. Amerika'da Italyan maydanozu olarak gecen ve Turkiye'de kullandigimiz maydanozdan oldukca farklidir. Salsa sosuna ozelligini veren de bu Meksikan maydanozudur.)
  • Hepsini cukurca bir kaba koyun, uzerine limon suyu, siviyag, tuz ve k. biberi ekleyip, karistirin.

Saturday, April 14, 2007

CACIK


Malzeme: 4 su bardagi sulu yogurt, 3 tane salatalik, 3 dis sarmisak, 1 bag dereotu, 4 kasik zeytinyagi, tuz.

  • Salataliklarin kabuklari soyulur ve rendelenir.

  • Sarmisaklar dovulur.

  • Dereotlari ince kesilir.

  • Tum malzeme yogurdun icinde karistirilir.

  • Uzerine zeytinyagi gezdirilir.

PORTAKALLI VE CEVIZLI SALATA


Malzeme: istediginiz yesillikler veya ispanak, 1 adet portakal veya mandalina dilimlenmis, sirke, tuz, zeytinyagi ve 1 tatli kasigi seker, yarim su bardagi iri dovulmus ceviz.


Salata yapacaginiz yesillikleri guzelce yikayip, sularini iyice suzunuz.Ve tum malzemeyi karistirip, iyi bir sekilde karistiriniz.

Sunday, April 1, 2007

AMERIKAN SALATASI (RUS SALATASI)


Malzeme: 1 su bardagi bezelye, 3 tane havuc, 1 tane patates, 4 tane salatalik tursusu, mayonez, tuz.

Yapilisi:
  • Bezelyeleri haslayip, kenara alin.

  • Havuclarin kabuklarini soyun, kup seklinde kesin ve haslayip kenara alin.

  • Patateslerin kabuklarini soyup, haslayin ve daha sonra kucuk kucuk kesin, kenara alin.

  • Tursulari kup seklinde kesin ve kenara alin.

  • Tum malzemeyi bir kaba alip, mayonezini ve tuzunu ekleyip, buzdolabina kaldirin.

  • Servis yapacaginiz zaman cikarip, soguk olarak servis yapin.

SEZAR SALATASI

Malzeme: 1 bag marul veya herhangi bir yesil salata malzemesi, 1 kucuk sogan, parmesan peyniri, kizarmis ekmekler (croutons), 1 cimdik seker, 1 cay kasigi tuz, 1 yemek kasik sirke, 2-3 yemek kasigi zeytinyagi.

Yapilisi:

  • Marullari yikayip, suyunu iyice suzun ve sonra kesin.
  • Soganlari halka halka kesip, tuzlu suda bekletin ve acisini cikarin, sonra tekrar yikayarak, suyunu suzun.
  • Soganlari yesilliklerin uzerine serpistirin.
  • Parmesan peynirini bolca serpin, kizarmis ekmek parcalarini yayin.
  • Seker, tuz, sirke, zeytinyagindan olusan sosu, salatanin uzerinde gezdirin.