Wednesday, November 18, 2009

Sehriye Salatasi


Malzeme: 1 su bardagi arpa sehriye, 3-4 sap yesil taze sogan, 2 kozlenmis kirmizi biber, 1 demet dereotu, zeytinyagi, tuz, limon suyu
Yapilisi:
Arpa sehriye makarna haslanir gibi haslanir ve suyu suzulur, soguk su ile yikanir ve cukur bir kaba alinir.
Yesil soganlar, dereotu, kirmizi biberler incecik dogranir ve sehriyeye eklenir.
Zeytinyagi, tuz, limon suyu eklenir ve karistirilir.
Servis yapilana dek buzdolabinda sogutulur.

Kirmizi Biber Sarma

Malzeme: 5 tane kozlenmis kirmizi biber, 5 kasik beyaz peynir, 1/2 su bardagi iri dovulmus ceviz, kekik

Yapilisi:
Kirmizi biberler kozlenir, dis kabuklari soyulur veya da hazir olanalrindan tercih edilir
Beyaz peynir, ceviz, kekik bir kapda karistirilir
Kirmizi biberin genis kenarina, peynirli karisimdan sikistirilarak konulur ve sikica sarilir
Uzerine kurdan takilarak ic malzemenin dokulmesi engellenir.
En ustune zeytinyagi gezdirilir.
Zeytin ve maydanoz yapragiyla suslenir.

Gavurdagi Salatasi


Malzeme: 4 tane iri domates, 2 salatalik, 2 yesil sivri biber, 1 demet maydanoz, 1 iri sogan, 1/2 su bardagi ceviz, 2-3 kasik nar eksisi, 3-4 yemek kasigi zeytinyagi, tuz, 1 kasik sirke
Yapilisi:
Tum malzeme iyice yikanir
Domates, salatalik ve soganlar kup seklinde dogranir
Maydanozlar ince ince kesilir
Cevizler irice dovulur
Tum malzeme cukur bir kapda karistirilir.
Servis yapmadan hemen once hazirlanirki suyu cikmasin.