elma pestili icin: 4 elma, 4 kasik toz seker
Yapilisi:
- Cileklerin yesil yapraklari temizlenir, yikanir ve sekerle beraber robotta cekilir
- sonra kisik ateste, iyice yogunlasana dek pisirilir.
- tepsiye yagli kagit serilir ve uzerine kati pure haline getirilmis cilek incecik yayilir.
- Firinda 150 derecede kuruyana dek pisirilir (ben once firinin alt katinda sonrada ust katinda pisirdim)
Elma peltesi icin:
- Elmalarin kabuklari soyulur ve robotta/rondoda sekerle beraber pure haline getirilir
- Ayni cileklerde oldugu gibi, kisik ateste kati bir pure haline getirilir
- Tepsiye yagli kagit serilir ve uzerine elma puresi ince bir kat halinde yayilir
- 150 derecede (300 F'de) kuruyana dek pisirilir
Kuruyan pelte, firindan cikarilarak sogumasi beklenir. Sonra istenildigi gibi kesilir ve rulo yapilarak servis edilir. Istenilirse pestilin icine ceviz, findik fistik konularak da servis yapilir.