Saturday, June 16, 2007

ISPANAKLI ENGINARLI SALATA


Malzeme: 1/2 su bardagi parmesan peyniri, 5 yemek kasigi mayonez, 200 gram enginar, 1 tatli kasigi sarmisak, 500 gr ispanak, 1/2 su bardagi rende kasar peyniri (veya cheddar cheese), 1/2 kap yumusatilmis krem peynir, yarim sogan, 4 yemek kasigi siviyag, 1 tatli kasigi tuz, 1 limon suyu.


Yapilisi:


  • Ispanaklar yikanir ve ince dogranir.

  • Enginarlar haslanir veya hazir konserve kullanabilirsiniz.

  • Tavada rendelenmis sogan siviyagda sarartilir ve uzerine ispanaklar konulur ve beraber pisirilir.

  • Uzerlerine pure haline getirilmis enginarlar eklenir.

  • Butun peynirler, sarmisak tozu, maydanoz, tuz, limon suyu eklenir ve karistirilir.

  • Sogukken servis yapilir.