Thursday, May 3, 2007

OSMANLI USULU SOGANLI YUMURTA


Malzeme: 6 tane orta boy sogan, 5 kasik tereyagi, 8 yumurta, 2 kasik sirke, 2 tatli kasigi seker, 1 tatli kasigi tarcin, 1/2 tatli kasigi yenibahar, 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber, tuz


Yapilisi:


  • Soganlari halka halka dograyip, tuzlayin.

  • Genisce bir tavada yagi eritin ve cok kisik ateste, tahta kasikla karistirarak, soganlar nar gibi oluncaya dek uc saat kizartin.

  • Uc saatin sonunda eger tavada fazla yag varsa suzun. Sirkeyi, sekeri, baharati soganlara katip, iyice karistirin.

  • Buyuk bir tahta kasigin tersiyle, soganlari tavanin icinde duzgunce yayin ve yumurtalari kiracaginiz sekiz yuva acin.

  • Yuvalarin icine yumurtalari kirin. Tavanin kapagini kapatin ve hafif ateste 10 dakika pisirin.

  • Arada bir kapagi acip, yagli sogan suyundan bir kasik alip yumurtalarin uzerinde gezdirin.

  • Yumurtalar hazir olunca, ilik gibi olmus, soganlarla birlikte servis tabagina alin, karabiber ve tarcin serpistirip servis yapin.