Malzeme: 6 tane orta boy sogan, 5 kasik tereyagi, 8 yumurta, 2 kasik sirke, 2 tatli kasigi seker, 1 tatli kasigi tarcin, 1/2 tatli kasigi yenibahar, 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber, tuz
Yapilisi:
- Soganlari halka halka dograyip, tuzlayin.
- Genisce bir tavada yagi eritin ve cok kisik ateste, tahta kasikla karistirarak, soganlar nar gibi oluncaya dek uc saat kizartin.
- Uc saatin sonunda eger tavada fazla yag varsa suzun. Sirkeyi, sekeri, baharati soganlara katip, iyice karistirin.
- Buyuk bir tahta kasigin tersiyle, soganlari tavanin icinde duzgunce yayin ve yumurtalari kiracaginiz sekiz yuva acin.
- Yuvalarin icine yumurtalari kirin. Tavanin kapagini kapatin ve hafif ateste 10 dakika pisirin.
- Arada bir kapagi acip, yagli sogan suyundan bir kasik alip yumurtalarin uzerinde gezdirin.
- Yumurtalar hazir olunca, ilik gibi olmus, soganlarla birlikte servis tabagina alin, karabiber ve tarcin serpistirip servis yapin.