Thursday, April 19, 2007

MEKSIKAN TAKO SALATASI

Malzeme: 2 adet hazir tako (ilk firsatta takolarin hazirlanisini bloguma ekleyecegim), 1 adet tavuk gogsu, iki kasik suzme yogurt (istege bagli), 1 adet marul, mozzarella peynir, salsa veya guakomole sosu
Yapilisi:
  • Tavuk gogsunu kup seklinde dograyin ve iki kasik zeytinyaginda kisik ateste pisirin, gerekirse uzerine 1 bardak sicak su ekleyin.
  • Uzerine tuz, kirmizi biber ekleyin. Iyice pisince atesten alin.
  • Marulu yikayip, incecik dograyin ve suyunu iyice suzun.
  • Diger tarafta salsa sosunu asagida ki gibi hazirlayin.
  • Takonun icine bir kat tavuk, bir kat suzme yogurt (istege bagli), bir kat yesillikler, bir kat salsa sosu koyup, uzerine ince dogranmis mozzarella peyniri ile servis yapin.

Salsa sosu:

malzeme: 1 domates, 1 sogan, 4-5 sap Meksikan maydanozu (cilantro), yarim limon suyu, 1 kasik siviyag, 1 tane aci kirmizibiber (istenirse) veya 1 tatli kasigi kirmizi biber.

Yapilisi:

  • Domatesleri kup seklinde dograyin,
  • soganlari kup seklinde dograyin.
  • Meksikan maydanozunu incecik dograyin. (Meksikan maydanozunun kokusu cok keskindir. Amerika'da Italyan maydanozu olarak gecen ve Turkiye'de kullandigimiz maydanozdan oldukca farklidir. Salsa sosuna ozelligini veren de bu Meksikan maydanozudur.)
  • Hepsini cukurca bir kaba koyun, uzerine limon suyu, siviyag, tuz ve k. biberi ekleyip, karistirin.