Yapilisi:
- Tavuk gogsunu kup seklinde dograyin ve iki kasik zeytinyaginda kisik ateste pisirin, gerekirse uzerine 1 bardak sicak su ekleyin.
- Uzerine tuz, kirmizi biber ekleyin. Iyice pisince atesten alin.
- Marulu yikayip, incecik dograyin ve suyunu iyice suzun.
- Diger tarafta salsa sosunu asagida ki gibi hazirlayin.
- Takonun icine bir kat tavuk, bir kat suzme yogurt (istege bagli), bir kat yesillikler, bir kat salsa sosu koyup, uzerine ince dogranmis mozzarella peyniri ile servis yapin.
Salsa sosu:
malzeme: 1 domates, 1 sogan, 4-5 sap Meksikan maydanozu (cilantro), yarim limon suyu, 1 kasik siviyag, 1 tane aci kirmizibiber (istenirse) veya 1 tatli kasigi kirmizi biber.
Yapilisi:
- Domatesleri kup seklinde dograyin,
- soganlari kup seklinde dograyin.
- Meksikan maydanozunu incecik dograyin. (Meksikan maydanozunun kokusu cok keskindir. Amerika'da Italyan maydanozu olarak gecen ve Turkiye'de kullandigimiz maydanozdan oldukca farklidir. Salsa sosuna ozelligini veren de bu Meksikan maydanozudur.)
- Hepsini cukurca bir kaba koyun, uzerine limon suyu, siviyag, tuz ve k. biberi ekleyip, karistirin.